Jobb och slit

Nya lägenheten börjar snart vara helt klar och det känns bättre och bättre att bo här. Riktigt roligt!

Vet inte hur mycket som hänt men jag må ju skriva en rad iaf. Min syster klagar att det är för lite uppdateringar så det må ju bli av innan det kommer en brevbomb eller liknande.

 

Än så länge är det frid och fröjd att bo med Carro och det känns nästan roligare för varje dag. Visst dyker det upp diskutioner ibland men det är väl så att dela boende med någon. Ibland tycker väl hon att nyckeln till tvättstugan ska ligga i hennes byxor hela veckan, till skillnad från mitt förslag: Nyckelskåpet. Sådana småsaker. Men det blir väl bättre när jag "lärt mig leta"? Hehe.

 

På jobbet är det roligt som aldrig förr. Dagarna bara flyger förbi. Det kommer väl att bli ändring på det förr eller senare så det gäller att ta vara på tiden då det är roligt. Även om jag faktiskt mer eller mindre tyckt att det alltid varit roligt.

Ryggen har blivit bättre sedan sist! Känner av lite på morgonen men nu är det bara som att den är stel och behöver lite värme för sen känner jag knappt av det något under dagen.

 

På fredag kommer första lönen och jag börjar väl ha en lista på lite grejer som behövs till lägenheten o.s.v

Så vi får se hur mycke som bli över! Men har iaf bestämt att ja å Carro ska äta Tacos på fredag och försöka ha det mysigt. Det blir en fin avslutning på arbetsveckan helt enkelt.

 

En grej jag funderat på att köpa är iaf en ny teflonpanna. Nu sista veckan har det hänt något konstigt med min kära stekpanna. Den har stått med mig i vått och tort i 4-5 år nu och aldrig svikit en enda måltid. Spelar ingen roll vad jag ätit så har den stekt allt med bravur. Nu på sista tiden som sagt så har ALLT börjat bränna fast i stekpannan. Och det är inte för att jag inte kan en spis eller snålar med smöret utan ja... jag vet inte riktigt? Den kanske har något slags lager och det har väl försvunnit med tiden antar jag. Så kan det gå!

 

Brukar ställa mig själv en del konstiga frågor ibland och det här är väl det senaste jag funderat på:

Jag tänkte att om vi leker att det kommer en komet emot Sverige. Alla människor i Sverige hinner få reda på det och evakuera till t.ex Norge. Sen slår kometen ner och *poff* så är Sverige borta. Vad skulle sedan hända med Sveriges befolkning? Är vi fortfarande Svenskar? Vars skulle vi bo?

Min teori är att 90% av befolkning skulle sortera frukt i Asien. Så då har vi "löst" jobb-frågan. Sen har jag inte hunnit fundera så mycket mer. Sånna där intressanta grejer kan bara ploppa upp i huvudet ibland. Men så är det att vara Henrik Sandström en vardag. Skepp och hoj!


Skön helg och lugna puckar...

Ja som rubriken lyder så är det lugna puckar i helgen. Både jag och Carro har knappt rört oss från sängen idag. Så himla skönt å ta de lugnt. Så nu är vi som på G att göra oss klara för vi har tänkt ta en promenad till Micke. Där ska det grillas och kanske ta sig en öl och möjligtvis en go whiskey. Förtjänar man efter att ha jobbat tycker jag :)

 

Satt mig ner och läste min gamla dagbok igår, det var inte jättemycket som var skrivet i den men ändå roligt att läsa. Det är otroligt att man kommer ihåg vad man menade när man läser något som är så gammalt. Grejer jag aldrig någonsin skulle ha kommit att tänka på om jag inte hade läst dagboken. Det är otroligt att hjärnan kan plocka fram grejer som ligger så djupt begravet i huvudet. Nästan så att man skulle skriva dagbok igen bara för att det var så kul att läsa i efterhand. Men men... det blir ett senare projekt kanske.

Här kommer ett smakprov... allting är kopierat rakt av så felstavningarna bjuder jag på med mening:

 

6 November

"Idag har jag sutit och spelat spel och jag fick låna hundar av Gabriella.

Sen kom jag till pappa och där hade vi fåt ett inebandy-mål och två klubber, en gick av."

 

7 November

"Idag har våran gympa-lärare spelat inebandy och sen kom jag hem och sen kom Peter och då spelade vi inebandy och den andra klubban gick av."

 

Jaa... så goda minnen... 2 dagar/saker jag aldrig skulle kommit att tänka på att det ens har hänt om jag inte hade skrivit ner det. Det stod tyvär inga årtal förän senare i dagboken så jag har ingen aning om hur gammal jag var exakt när detta utspelade sig.

 

Näe hörni! Här blir det ingenting gjort. Viso gero!


Snart klara...

Trött har man varit senaste dagarna. Det har skruvats upp hyllor, packats upp lådor, städats, burits. Allt som hör en flytt till. Roligt känns det förstås men nu är man less... önskar att allt bara kunde poffa till och vara klart, och än en gång ska jag säga: Ska aldrig mera flytta.

 

Vad har då hänt? Man har börjat om på gammla jobbet, och det ska jag säga är riktigt skönt. Så himla roligt att få börja om. Äntligen få tjäna en peng igen! Tills vidare har dom bara erbjudit arbete fram till midsommar men jag skulle bli förvånad om det inte behövs backup lite längre. Dom klarar sig trots allt inte utan mig!?

 

Roligt också att man fått höra många ggr i veckan att man är uppskattad och värdefull, p.g.a att man kan jobbet. En del kanske skulle säga att det bara är ett vanligt knegarjobb men jag hävdar annars. Det finns så mycket att lära sig och kunna! Jag kan nu bara tala för min avdelning men det finns ju dom som varit där i 20 år och fortfarande inte riktigt kan allt. En sån som jag som iaf kan en liten del av det hela verkar vara värdefull och det känns roligt att fara till jobbet då tycker jag.

 

Några incidenter i samband med flytten då? Jag kan ju säga att lagom 1 dag före jag började på hela flyttandet förra veckan så stack det till i ryggen. Det där vart ju inte mycke bättre när allt bärande började och i dom värsta av stunder fick jag med möda och slit knappt på mig sockarna.

 

Allt det där började vara över och gjort lagomt till min första arbetsdag på Onsdagen denna vecka. Hur nöjd som helst var jag den dagen, allt gick på hur fint som helst på jobbet ända tills ungefär 20 minuter innan jag skulle sluta för dagen. Då lyfte jag kanske en lite för tung grej på ett icke ergonomiskt sätt och det stack till igen! Så då var man tillbaks igen. Idag använde jag dock lyftredskap till i princip allting så jag börjar redan känna förbättring efter 24 timmar. Man får vara försiktig ett tag och bygga upp den lata kroppen till arbetstempo igen!

 

Ajust det ja! En hylla i hemmet dog under onsdagen. Den tog med sig micron i graven också. Det var nämligen så att jag skruvat upp den bara för att ha micron på. Men den gick rent av på halva... bock-fästet. Svårt att förklara. Det var iaf inte pluggarna eller borrningen det var fel på och det var ju huvudsaken då det var jag som hade borrat. Nu har vi 4 fula hål i väggen istället. Så det var väl roligt. Någon ny micro finns det inte finans till just nu men den används inte särskilt mycket heller så! Även om det är bra att ha så klarar man sig utan, utan problem.

 

Synd förresten att man inte var hemma under tillfället för Carro sket tydligen nästan i byxan av smällan! Hade varit roligt att se hennes ögon spricka upp i skräck över vem som kunde ha smygit sig in. He he he

 

Näe! 1 arbetsdag denna vecka återstår och kroppen behöver vila. Åter en annan dag!


Flytt, städning och en riktigt glad påsk!

Kan börja historian med Onsdagen denna vecka, då jag i morgonens dimma fick ett samtal ifrån en Roger Andersson.

Tydligen så han heter, nya chefen på blästring! Han förklarade att dom behöver hjälp på Metso Minerals och han hade hört mitt namn nämnas! Så han ville direkt träffa mig å se vad jag var för en.

 

Glädjen över det samtalet är svårt att beskriva. Samtidigt som stressen var stor. Mitt uppe i att packa mina lådor och städa upp lite snabbt i lägenheten då jag höll på flytta till nya lägenheten! Han ville iaf att jag skulle dyka upp under eftermiddagen så jag for iväg på Ica och köpte en påse bullar. När jag var på väg ut ifrån Ica så träffade jag på min farbror och Evy förresten! Roligt! Dom nämnde även i förbifarten att dom har läst min blogg! Där ser man!

 

Väl på Metso så gick jag direkt till fikarummet och slängde upp bullpåsen. Sedan försökte jag förklara för mina arbetskamrater just hur tacksam jag är över att dom hade nämnt mig. Riktigt tacksam är jag ska ni veta!

När jag hade tagit en bit bulle och lite kaffe med dom så for jag iväg för att skaka hand med basen. Trevlig karl faktiskt. Ser fram emot att börja om! Han lovade besked före påsk, sen bar det iväg igen!

Innan kl 16 skulle nyckeln till nya lägenheten hämtas upp!

 

Resten av dagen var ett stort sliit med lådor och städning upp över öronen. Det hjälpte ju inte heller att jag under tisdagen lyckades göra något med min rygg. Under hela flytten och fortfarande faktiskt så har jag förbaskat ont i ryggslutet. Vet inte riktigt vad det beror på men jag hoppas det gått över lite till när jag börjar om att jobba.

Jag och Carro avslutade iaf dagen med att städa ur den gamla lägenheten lite och vi var väl tillbaka och kunde sova vid kl 2 på natten någon gång.

 

Torsdagen började med uppstigning kl 8 för lägenheten skulle vara urstädad kl 12 nästa dag. Vi blev faktiskt klara just så pass. Kl 12:05 stod vi beredda att lämna igen nyckeln men då var inte ens bovärden där! Typiskt eller?

Sedan for vi tillbaks till nya lägenheten, packade upp saker, började tagga ner lite. Jag känner äntligen hur det stressiga börjar lägga sig lite. Skönt skönt.

Under torsdagen ringde även Roger från Metso och sa att vi skulle behöva din hjälp redan på onsdag nästa vecka! INTE ÄCKLIGT! Så nu är man snart tillbaks till jobbet! Så grymt skönt det känns! Äntligen! Här har man gått och sökt jobb som en galning i 1 år och så ringer jobbet och söker en istället!

Skickade ett sms till Röös som jag jobbade med förut när jag va där och han sa ju de att nackdelen är väl att du inte får någon semester direkt i år... men det skiter jag fullständigt i. Jag är bara så grymt nöjd över att få jobba igen!

 

Det vart ju en riktigt glad påsk det här! Och med dom orden vill jag passa på att säga: Glad påsk allihopa! Kom och hälsa på någon dag sen när det är klart! Hej hej!


RSS 2.0