Ett speciellt undantag!

Det är natt och hjärnan arbetar sådär lite galet som vanligt och tanken slog mig att jag måste uppdatera bloggen. Precis nu! Och så fick det också bli...

 

Som rubriken lyder så kommer dagens inlägg vara ett undantag som skiljer sig ifrån mängden. Då jag har nära och kära som befinner sig i England just nu så tänkte jag ta dagens på ett helt annat språk. Bellclean!

 

What I just explained was that todays post will be in english since I have family and friends over there! Anyways!

Woke up at about 9:30am and since I woke up I thought it was about time Caroline should wake up to, so I gave her a gentle push (repeatedly) to see if she was awake. And to my suprise she was awake! Hurray for me! I am not bored anymore. Anyway... we was just kicking back and doing nothing until it was about time for me to give her a ride to the buss. She has gotten a trial... uuh... whatever... the school has decided she is going to try working a bit instead of going to school. In Sweden we call this "Praktik" and that is what I really mean in case something is unclear. That's the reason she decided to go home for a bit, because she is going to do this in Skellefteå so she won't be able to get home for a while. Good thing we get to try living together for a while... check how it feels! I am confident it will be just fine.

 

Rest of the day I have spent mostly at home, searching for a job, talking to friends and so on.

When night struck I got this great idea that I would update my blog. Which is usually not a great idea at all since I don't have anything of value to mention anyway but... that's life I guess? Or something. I am also happy to say that me and Caroline are celebrating 2 months of being engaged today (26th). Congratulations to us!

 

That about sums the day up! But there is one more thing that I have to mention! I have to share some of my crazy thoughts with the english readers. So you can get inside my head for a bit. The thing is: I've had a dream for a couple of years now. And when I started thinking about London and England I couldn't help it. I've always dreamt about having money. Fine, who haven't? But you would probably prioritize other things than I would. The only thing I want is to have a butler named James! That would totally rule! I don't know why but... that's just awesome for some reason. The rest wouldn't matter if I had a butler named James! You know?

Last but not least I will have to apologize for the stiff post today. It's not like me at all. My english is a bit rusty it seems and there is no excuse really. Do you shark?

 

Greetings from Sweden and have a great day!

 

/Henrik

 

P.S Santa is real. D.S


Tidig morgon och städning

Ja, idag steg jag upp kl 4:45 för att skjutsa Carro till bussen... hon åker nämligen emot Hemavan idag för där ska hon ha nån lavinräddnings-utbildning. Jag är på lagomt humör och dagen känns som att den varat i 10 timmar redan fast den inte ens blivit 9. En nostalgisk känsla sköljer över mig när jag inser att såhär kändes det precis i kroppen när jag jobbade på Metso. Jobb igen? Ja tack.

 

Dagen kommer för det mesta ägnas åt städning då jag har visning på den här lägenheten imorgon. Inte så att jag har speciellt ostädat men jag har en del gamla tomma kartonger i garderoben som jag skjutit upp att kasta bort. Sen tänkte jag städa upp lite också när jag lix är igång... kan ju va kul att ha lite finare när det ska gå massa folk här å kika även om det egentligen inte är något krav. Dom flesta har nog förståelse för att man inte städar kliniskt just innan man ska flytta och lix ska göra det en gång till?

 

Inte länge kvar till flytt och jag känner längtan. Tror mycket kommer bli billigare av att bo i stan. Framförallt färdkostnader kommer sjunka. Alla vänner bor ju i stan eller i närheten av stan så.

 

Men men! Nu är det dags att sätta tänderna i kragen! Eller hur det nu var! Ha en bra dag allihopa och vi höres.


Packat vare här!

Bilen är proppfylld med grejer och jag ska snart ta och stiga upp ur sängen. Carro for just så hon skulle hinna med bussen. Hon ska köra i Umeå idag och sådär... sen har hon bara 1 körlektion till innan uppkörningen säger hon. Spännande!
Så vad hände igår då alltmest? Jaaadu...

Vi ägnade oss åt packning hela dagen! Eller sanningen är väl den att Carro ägnade sig åt packning. Jag har ingen aning va hon skulle ha med sig och inte så jag agerade slavdrivare och sprang efter och sparkade henne i rumpan lite då och då när hon verkade slöa till. Vi åt pizza till middag igår, och det var inte äckligt! På kvällen åkta vi en kort sväng till hennes kusin igen innan Carro kom på att det var Andra Avenyn kl 21 och DET FICK VI JU INTE MISSA!
För er som inte har någon aning om vad det är så: Skatta er lyckliga för det. En serie som riktigt plaskar på botten av oceanen med "stjärnor" som Ica-Stig och handling som inte ens skulle kunna få en gubbe på gränsen till hjärtinfarkt att höja på ögonbrynet. Det kan vara det sämsta jag har sett, och jag har sett min beskärda del av dåliga serier.

Börjar iaf vara dags att stiga upp snart. Kl 9:45 ska jag fara emot Umeå och innan dess tänkte jag hinna äta frukost, duscha och bära ner väskorna i bilen och trolla in dom på något sätt. Det ligger nämligen en sak eller 2 i bilen just nu. Vad som händer ikväll har jag ingen aning om men det får vi se. Jag såg att som vanligt har Carro och Vickan nästan redan bestämt att vi ska vara med dom så Ola å Vickan kommer väl kanske förbi å ser film eller nått ikväll :P Det får vi se om! Idag får jag iaf återse min lilla kisse! Ska bli roligt tycker jag...

Näe hörrni... gomorron säger jag och vi höres.

Skola, Nordisk mytologi och packning.

Hallu hellu! Då var det dags för en uppdatering igen då jag kände att de va alldeles för länge sedan sist. Svagt med uppdateringar känner jag men... vet inte varför men har som glömt bort bloggen nästan. Ville sig ju inte bättre än att min Windows 7 version som jag hade gick ut för ett tag sedan och då blev det fullt upp med att ordna med formatering och grejer, sen kom Carro och då va man me henne åsså sen for hon å då kom Ola o.s.v :P Det var helt enkelt så att det här med att uppdatera bloggen föll i glömska.

Förra helgen kom iaf Ola förbi med datorn. Så vi tog oss nån öl i lugnan ro utan tanter och spelade lite dator. Så de va som skönt. Fick sakna Carro lite men... så kan det vara. Hon hade då annat å göra i lilla Nordmaling så det blev ju bra i slutändan iaf!

Idag så skjutsade jag Carro till skolan för hon skulle ha möte med rektorn och nån lärare för att diskutera sin praktikplats som hon inte fått. Av diffusa anledningar så fick hon ingen praktikplats som alla andra elever så nu har hon sagt sitt och det lutar kanske åt att hon får ha praktik i Skell någonstans. Då får hon prova bo i nya lägenheten en stund så det blir ju inte helt fel. Under tiden hon satt på möte så gick jag upp till bibblan (duktig som jag är) för att utöka mina kunskaper om nordisk mytologi.

Hittade en mycket intressant faktabok någon professor hade suttit och skrivit som handlar om den riktiga vikingatiden och om vikingar som faktiskt levt på riktigt. Berättelsen om Harald Hårdråde var iaf den idealiska bilden man gärna har av vikingar. Han började tydligen redan i tidig ålder att drömma om att leda en stor härd. Med glimten i ögat begav han sig ut på de stora havet och plundrade stackars skottar och engelsmän. Han blev en stor härskare och lär ha kunnat köpa upp halva Norge med sina rikedomar, eller om han rent utav gjorde det? Kom inte ihåg vad som stod exakt. Han slutade iaf sina dagar på ett slagfält med svärdet i handen. Kul läsning medans man väntade helt enkelt.

Efter jag hämtat upp Carro från mötet iaf så tog vi oss tillbaka till Nordmaling och spisade köttfärsås med spaghetti. Sen har vi packat lite grejer Carro ska ta med sig till Skell när jag lix har bilen här. Lika bra att ta med sig lite grejer så man kanske bara behöver köra 1 sväng när hon väl ska flytta in resten. För att köra den sträckan med släp är inte jätteroligt tror jag?

Sen for vi å hälsa på hennes kusin Jörgen och hängde där en kort stund tills hennes kompis Jessica skulle hem. Då fick ja lov att skjutsa henne hem och ja... nu sitter jag här. Klockan klämtade just 12 och jag känner hur ögonen börjar vara tunga. Carro snacka om att vi skulle upp kl 9 imorn så jag tror det börjar vara dags att avrunda. Tack för mig och på återseende.

Ta det lugnt och så...

Ja då var det tisdag kväll... eller natt beroende på hur man är lagd. Dygnet är inte vad det brukar vara. Snart har man suttit hemma i 1 helt år! Aldrig hört ett dugg från några jobb jag sökt. Ingenting. Svåra tider är det nu och grymt less börjar man vara på att sitta hemma.

Så vad har då hänt sedan sist?

 

Fick ett samtal ifrån Skebo att jag stod först på lägenheten på frögatan som jag missade i onsdags. Svårt å tacka ja till den då jag inte har en aning om hur den såg ut. Då jag dessutom var på plats 11 på den så känndes det inte som att den var speciellt fin. Dom skulle iaf höra av sig imorn om den på Hemmansgatan. Då får man kanske bestämma date med Skebo för att välja tapeter och sånt där.

Får se om det ska gå skjuta upp inflyttningsdatumet till sista så jag får en smidig övergång... behöver man inte oroa sig över pengar iaf. Så kan det va!

 

I skrivande stund sitter man å småpratar skit med Daniel via skype... inte speciellt spännande. Funderar på att se en bit av en film eller något för att sedan gå och lägga mig? Kanske blir att dra på LAN i helgen förresten.. Micke den gamle greken var som sugen så kanske man drar ihop nå? Seg i skallen idag så det blir inga storslagna tankegångar känner jag. Får göra en bättre uppdatering nästa gång! Kul med flytt till stan ska det bli iaf. Ser fram emot det!


RSS 2.0