Utmaning och utmattning...

Onsdagen började med att jag vid kl 9:30-10:00 någon gång steg upp utvilad och laddad för visning på en lägenhet på Frögatan. Sen ville Ola spela lite dator och jag tyckte väl att det var okej. Efter det har jag ingen aning om vars tiden tog vägen för rätt som det var så var klockan 13:12 och visningen skulle börja 13:15... så det blev ingen visning för min del. Känner mig väldigt dum över det... sådär har det inte blivit för mig sedan flera år tillbaka i tiden känns det som. Nu vet jag iofs redan hur lägenheterna ser ut där och jag kommer ändå tacka ja till den. Men tanken var att jag skulle ta lite kort och skicka till Carro så hon fick se också. Finns inga ursäkter. Men jag antar att det är sånt som händer.

 

Imorn på eftermiddagen kommer Carro hit. Då ska vi väl äta något gott och sedan tagga inför 2 visningar på fredagen iaf. Står 1a på en lgh på Hemmansgatan som ser bra ut på planlösningen iaf... så vi får se vad som blir av det. Tydligen var inflyttningsdatum på den 1a Mars så jag fick ta ett snack om hur det blir med min lägenhet jag bor i nu med hyra och allt. Dom sa då att så länge man flyttar inom Skebo så är det bara 1 månads uppsägningstid på lägenheterna och att jag skulle få säga upp den här på måndag då. Sen sa dom att dom kanske kunde ordna så jag får inflyttningsdatum den 15e Mars så jag bara behöver betala en halv månad på den första månaden. Så om det blir den så får jag och Carro trolla fram 2500kr :) Men det löser sig nog!

 

I övrigt så har det inte hänt så mycke... slängde ihop lite pytt i panna idag till middag. Enkelt och gott. Har sökt jobb på boliden som diamantborrare. Får se vad som blir av det. Hoppas alla får det gött framöver och så... ha det!

 

Sen vart jag tydligen utmanad av Johanna... utmaningen går ut på att skriva 7 saker folk inte vet om mig. Så jag antar att jag gör ett försök. Iaf på saker dom flesta inte vet. Orkar dock inte utmana folk :P

 

1. Jag tycker att folk med speciella röster är intressanta. Som sånna som kan imitera andra.

2. Tycker att det är roligt att idrotta men gör det aldrig. För att jag har problem att ta tag i det.

3. Alltid drömt om att vara röst-skådespelare i en tecknad film eller ett spel.

4. Gillar bakverk väldigt mycke, men köper det nästan aldrig.

5. Skänker lite pengar till olika välgörenheter varje måndag.

6. Har ingen TV! På riktigt.

7. Skrattar nästan aldrig "fullt ut" även om det är roligt. Varför vet jag inte?


Först var det lugnt! Sen int.

Jaha då var det kväll... dags att dra igång det gamla tryckeriet...

 

Måndag var det här! Dagen började med att jag stack iväg till stan för där var det minsann visning på en lägenhet. Den såg väl inte så trevlig ut men tanten som höll i visningen försäkrade oss om att det skulle städas klart och tapetseras i vissa rum o.s.v Kan nog bli något när den väl är klar?

 

När jag lix var i närheten så drog jag förbi Micke en sväng. Han hade stigit upp extra tidigt för att se på OS-hockeyn i morse visste jag så jag tänkte det att: Jag kanske kan störa hans eventuella extra-sömn han tänkt få innan jobbet. Vilket jag gjorde med framgång! Men det straffade sig i slutändan för jag blev tvungen att skjutsa honom till jobbet.

 

På eftermiddagen har jag inte sysslat med mycket, lagat mat, suttit vid datorn, skummat igenom lite lediga jobb... det vanliga. På tal om lediga jobb så har jag då inte hört något ifrån Metso än men enligt rykten så händer det mer och mer där nu. Den som lever får té! - Kinesiskt ordspråk

 

Imorn då? Kanske Carro kommer hit, det får vi se om! Hon va sugen på att följa med på visningen vi hade fått på onsdagen, men lät lite tveksam senast vi hördes. Möjligt att hon har någon läxa eller liknande å då är det ju inte mycket att göra åt! Jag kan ju alltid ta bilder å skicka sen över mail.

 

Slutligen skulle jag vilja ge personalen på Ica i kåge en traditionell guldstjärna! Var dit en sväng efter jag skjutsat Micke till jobbet idag för att handla vesäntligheter. Visade sig då att även jag kan fela då jag hade 1 krona för lite när jag väl stod där i kassan. Utan att tveka 1 sekund så ler kassörskan då mot mig å säger att det är inga problem å ger mig 1 extra krona. Även om det säkert händer någon gång då och då och dom skulle gjort så i dom flesta affärerna så kändes det som ändå fint. Varför finns det inte fler människor som dom kan man tycka? Även om jag själv känner att jag är ganska lyckligt lottad i det avseendet! Omgiven av vänliga själar och bra människor är man! Tack allihopa förresten!


Oj oj oj...

Nu har man allt legat på latsidan och tryckt lite väl länge. Ska försöka ändra på det!
Snart har jag vistats i Nordmaling 2 veckor denna månad, jag får lov att skylla på det. Här är det inte lätt att få dator, eller tid för att sitta vid en för den delen.
Idag är det iaf fredag och tydligen fest! Carros kompis Erik ska tydligen flytta iväg emot Piteå så han har inte många dagar kvar här nu. Vi ska tydligen sova i hans lägenhet under natten och det ska väl förhoppningsvis gå bra.

Har något annat roligt hänt då? Mjaa jag och Carro var och hälsade på min pappa förra helgen och då fick vi en förlovningspresent av han och Catrine! Oväntat men roligt! En matberedare fick vi iaf! Tanken var väl att Carro ska göra mycket paj åt mig JODÅÅÅÅ! :D

Sen fyllde Carro år i Tisdags och därför så har det blivit mycket go-fika i veckan. Hemmslungad smörgåstårta, kladdkaka, negerbollar, chockladfingrar, drömmar, bullar o.s.v
Till min stora glädje så har jag fått följa med och handla kläder med henne 2 ggr i veckan också... men det har ju varit hennes födelsedag och så... gör dig inte för bekväm vid bärhjälpen Carro-sparro! :P

På söndag väntar bilfärd hem! Då ska jag hämta upp kissen och sen är det raka spåret hem till lägenheten. Nästa vecka väntar 3 visningar på lägenheter i Skellefteå. Då får man kika lite och slutligen se om man tar det stora steget att bli en Skelleftebo. Lite läskigt och lite spännande!

Nästa vecka ska tydligen Carro ha halk-banan också så hennes körkort närmar sig! Ska bli roligt när det blir klart! Men men! Nu är det på tiden att man duschar och gör sig helg-fin inför festen. Hoppas alla får en bra helg där ute. Kommentera gärna mina inlägg så jag ser att folk läser skiten jag skriver :P Så kanske ja blir taggad att göra fler inlägg :P Ha det fint!

Äntligen! Å som ni har längtat!

Jag kan lova dig att du inte var ensammen! Du ska inte känna dig så speciell! Du VET vad jag pratar om!? Jamen du vet det du kände idag vid kl 18:20 ungefär... ska förklara vad jag menar.

Du kan ha hållit på med vad som helst... du kanske satt och läste en bok? Eller gjorde lite mat? Var ute och sprang? Spelade innebandy? Vad vet jag? Men där vid kl 18:20 någon gång så borde du ha känt en våg av trygghet och glädje skölja över dig, följt av en värmande känsla i bröstet. För då kom bussen fram till Skell, och på den bussen satt jag. Eftersom det bara tar 3 dagar, 11 timmar och 15 minuter för er att aklimatisera er från mig så förstår jag att ni kände en skillnad när jag kom tillbaks igen! Medans dom i Nordmaling numera känner sig "frusna" och "tomma" inombords... konsekvenser ni tyvär får leva med så länge jag som högre väsen väljer att bosätta mig ibland er. Så kan det vara!

 

Vad har hänt nu då? Jaa jag var som jag meddelade tidigare på simtävling i helgen och det var väl roligt. På lördagen så var det bara under halva dagen och det tyckte jag kändes lagomt. På kvällen skuttade vi iväg och hyrde film med några av Carros kompisar. En trevlig kväll som vi gjorde ganska tidig med mening eftersom vi skulle upp kl 6 på söndagen.

 

På söndagen så hade jag iaf som val att antingen stiga upp med Carro och äta frukost buffé i skolan bredvid badhuset och vara på tävlingen hela dagen, eller sova längre och fara dit senare helt enkelt. Ibland så förvånar min dumhet t.o.m mig själv då jag valde att följa me Carro på morgonen. Speciellt med tanke på huvudvärken som hotfullt fanns där någonstans i huvudet sedan lördagen. Det var något med luften inne i badhuset tror jag... eller att man drack för lite vatten? Hade ont i huvudet hela helgen iaf. Hur som helst!

Det var väl som ändå trevligt! Och alla var jätteduktiga :) Sammanlagt tro ja Carro tog hem 11 medaljer? Kom int ihåg exakt!

 

Nu under måndagen så hade vi planerat att vi skulle fara lite tidigare till Umeå så vi kunde gå på stan en stund innan jag skulle hem till Skell. Något som också förvånar mig då jag hatar  att gå på stan. Eller hatar är väl kanske ett starkt ord? Men avskyr? Föraktar? Ska försöka förklara mig.

 

Om jag väljer att gå på stan så är det 90% av gångerna för att jag ska köpa något. Om man inte ska ha nått så ger det ju inget att tittar eller hur?

"Men man kan ju hitta något man vill ha när man tittar!" Mmm men det ger ju inte så mycke när man inte har pengar ELLER HUR?

"Men det är ju roligt att titta!" Näe.

Det är helt enkelt så att JAG har inte intresset att springa på stan och titta efter grejer, speciellt inte kläder. 5% av gångerna så är det dock så att jag väljer att följa med p.g.a att någon annan vill det. Man kan ju kompromissa lite, nästa gång kanske jag vill göra något och då kanske den personen kan följa med på det istället?

 

Och dom sista 5% av gångerna så är det helt enkelt för att jag har blivit utlovad någon form av belöning för att gå på stan! Det kan röra sig om allt från kaksmulor till lyxmiddag. Dessa belöningar är dock oftast något som rinner ut i sanden och slutar med att jag blir en riktig huhuppa, vilket var just vad som hände idag.

 

Sen så tänkte jag nu försöka förklara hur det känns för mig att gå in på t.ex en klädaffär med någon annan som ska "handla". Jag vill börja med att ge Carro lite bonuspoäng för att hon åtminstone hade byxor med fickor. Något som inte alltid är självklart i tjejers värld.

Med många andra kvinnotimmer så har man gått på stan och irriterat skiten ur sig själv för att dom inte har några fickor eller jacka eller väska med sig. Vilket leder till att man tamejfan bär deras börs och mobil för annars går dom omkring och är arga som åskmoln hela tiden. Dom antar liksom att jag med glädje bär deras mobiljävel som dom ändå ska hålla i 98% av tiden för att den PIPER och det ska SMS:as hit och dit! Kalla mig gammal eller?? Jag vet inte? Detta irritationsmoment har jag dock aldrig varit med om med Carro än så länge! :)

 

Hur som helst, jag går in på affären! Det är kläder överallt (förstås) och det är prislappar överallt. Ett par jeans kan se ut precis som vilka jeans som helst och kosta 350 kr, sen kan det va ett par som se likadana ut med skillnaden att det är hål i dom. Och då betalar man 150 kr extra för hålet? Så då kostar dom 500kr. Sen ser man ett till par som ser heeeelt vanliga ut. Och dom kostar 850 kr? Jag förstår mig helt enkelt inte på modet! Känner mig som en gammal gubbe.

 

Efter vi gått in i en affär som oftast har 100% eller 98% kvinnliga plagg så börjar det oftast med att kvinnotimmret ska plocka lite plagg och prova. Bara prova alltså. Något som för mig är ganska psykiskt påfrestande. I mitt huvud går det inte ens en GNUTTA föreställa sig vad som kan vara så roligt med att prova kläder? Har du glömt hur det kändes att dra på sig kalsipper imorse? Du kanske måste prova igen mitt på dagen å kolla om de känns annars? Jag inser förstås att detta också kommer sig av själva modet som jag redan konstaterat att jag inte kan med.

 

Nu har hon valt ut 9 plagg hon ska testa säger vi. En grej som tar gott... 10 minuter? Kanske mer ibland. Under denna tid har man instruktionen att vänta. Det finns ju inte ett skit å göra på stan, så vad kan man göra annat än att vänta egentligen? Det leder oss till nästa punkt: Vart ska du parkera dig?

Jag vet inte om du tänkt på det men i 9.8/10 affärer så finns det inte ett skit att sätta sig på. Om det mot förmodan skulle göra det så kan du lägga pengar i förväg på att det redan är någon som limmar platsen till synes enbart för att jävlas? Det gör att jag ställer mig någonstans och väntar. Vars jag än väljer att stå så känner jag mig i vägen. Man sveper lite snabbt med blicken och konstaterar att det är mycket yngre folk i affären, så man placerar sig vid "mormors-avdelning" trodde man. Det visar sig dock att detta är enda "värda" hyllan i hela affären och man får flytta sig hela tiden. Personalen tittar på en som om man dom tror man skulle explodera snart, vilket iofs inte är så långt ifrån sanningen. Ibland försöker man ge dom en blick liksom för att säga att: Ja, du får hugga huvudet av mig.

Man känner bara hur paniken byggs upp inom en och man vill bara bort från helvetet.

 

Om än lite överdrivet så är detta inte långt ifrån sanningen. Man kan sammanfatta det hela med att: Jag tycker inte det är så roligt att gå på stan. Å så var det med det! Ha en bra kväll allihopa! Vi hörs en annan dag :P


Nordmaling extravaganza..

I tisdags så landade jag i Nordmaling. Där har jag blivit kvar och kommer att bli kvar till måndag nästa vecka troligast. I helgen väntar simtävling för hennes del och jag kommer följa med och titta och hejja. Så mycket är väl bestämt! Sen vad vi hittar på utöver det återstår att se!

Så vad har hänt? I tisdags när jag kom fram till Umeå så gick jag, Carro och hennes kompis Jessica på stan några timmar innan vi åkte buss emot Nordmaling. Väl i Nordmaling så var det som bara lugna puckar tills vi la oss!

På onsdagen så var Carro ledig från skolan så då tog vi de lugnt mest hela dagen. Vi var en sväng förbi Näslunds Konditori i Nordmaling där hennes föräldrar jobbar. Kan ju säga att där är det inte äckligt med fika! Fi fan! Tog mig en bakelse av marsipan och lät mig väl smakas av en klassisk Champis till detta himmelrike! Och med dom orden så känner jag att jag kan avsluta onsdagen! Marsipan... mmmm.

Torsdagen började lugnt med en puss från älsklingen för att hon skulle då iväg till skolan. Grymt skönt att få sträcka ut sig i hela sängen också förresten! Så då passade jag på att sova ytterligare ungefär 3 timmar innan jag steg upp för att göra mig lite frukost. Nudlar med smak av kyckling, 2 bitar fullkornsfralla med kaviar på och mjölk, gott gott.
Sen ringde Carro och sa att hon ville ja skulle möta henne när hon hoppa av bussen för sen skulle vi springa iväg till Ica och hämta ut våra ringar. Så att i skrivande stund så sitter jag med bojja på fingret. Nu äre klart. Färdigt. Finito. Fortsättning följer! Ha en bra kväll allihop!

Grymt sa grisen!

Skickade just iväg en ansökning till ett ställe som heter Mariagården i Umeå. Det är ett Socialterapeutiskt LSS boende. NEJ Micke, det var inte en ansökan att få bo där utan att få jobba där.

*suck* I dessa tider är det tungt att söka jobb. Det finns inget att söka och det man söker det blir det ingenting av. Min jobbcoach är en klippa som riktigt försöker. Uppmuntrar med ord som "Dold arbetsmarknad" och "Kämpa". Ska förklara detta lite närmare.

 

Eftersom ja har min älskling Carro i närheten av Umeå så fick jag instruktioner att ligga på hårt i Umeå av min jobbcoach. Hon riktigt gnuggade händerna sist vi hade möte. Just nu försöker jag få tag i min handläggare på AF för att höra hur det är med rese-rabatt. Ska gå att få men... dom är alltid så restriktiva med att ge ut sånt där på AF. Ibland undrar man om dom vill att man ska ha ett jobb eller? Dom pratar alltid så gott om hur hjälpsamma dom är och hur mycket hjälp dom kan erbjuda och blaa blaa. Sen när det kommer till kritan då har dom ändå bara deras "Söka jobb kurs" som ALLA har gått 3 gånger minst? Sen spelar det ingen roll om man ringer dom och säger att: Jamen du jag har redan gått den där. För då spottar dom en in i örat å hotar med att frånvaro kan innebära indragen a-kassa.

 

Längtar efter jobb... slippa den där oändliga svarta spiralen som heter Arbetförmedlingen. Och även känna på pengar igen. Just nu kan jag nog jobba med i princip vad som helst. Jag överväger t.o.m att söka till Xzakt igen... något som jag hade svurit och lovat mig själv att ALDRIG göra. Men just nu ser faktiskt det ruttna gräset ganska gyllene-grönt ut.

 

Vad hände i helgen då? Carro var här. Vi hade myskväll på fredagen med tacos och film och på lördagen så var vi på partaj under kvällen :) Avslutade med att äta på Max (inte äckligt) och sen vart det en lugn söndag! Så kan man väl summera alltihop! Hon tog bussen kl 16 och sen var jag hos Micke en sväng på kvällen och chillade lite xbox där! Skjutsade honom till jobbet för att upprätta Hondans heder lite. Efter den stora skammen när jag sist skjutsade och han kom 10 minuter för sent. Nämen... hur som helst... jobba hårt alla där ute. Det önskar jag att jag fick också!

 

Mat!

Till middag idag så åt jag klassisk blodpudding! På blodpuddingen så hade jag självklart Bregott. Och till detta så lät jag mig väl smakas av traditionell mellanmjölk från Norrmejerier. Blodpudding är inte bara gott, det innehåller massvis med järn också. Väldigt bra mat ifall man förlorat mycket blod t.ex.

Det sägs att Thonys mamma gör en legendariskt god hemmagjord blodpudding. Jag kan inte dra mig till minnes att jag provat hemmagjord blodpudding någon gång men det lät lovande! Han har utlovat att vi ska ta en dejt en vacker dag så jag ska få smaka den. Ser jag fram emot! Roger ut igen!

 

Intressanta kvällstankar!

Det börjar vara lite senare... klockan klämtar snart 21 och jag känner hur dom små knattarna har börjat sätta sig på ögonlocken. Vilket gör att min stoooora hjärna börjar arbeta på högvarv och kommer på bra grejer.

Egentligen har jag inget viktigt att tillägga förutom att jag känner att jag kan bli lite irriterad på en del "fjollor" där ute. Ta ett sånt exempel som blodpudding. Det finns dom som säger att det inte är gott, sen finns det dom som säger att det är gott. Sen finns det dom som säger att det är "gott". Jag äter min blodpudding med smör, som det skall ätas. Smöret har man där för att ge blodpuddingen en aningens sälta men även för att göra den lite mer mjuk å ta bort lite av torrheten som finns där utan tillbehör. Sen finns det dom som äter blodpuddingen med lingonsylt, vilket också är acceptabelt. Det är det dom gillar liksom. Det kommer aldrig vara rätt för så äter inte jag... och jag har alltid rätt.

Sen finns det dom som äter "blodpudding" med smör, lingonsylt, socker, grädde och sirap. DET ÄR INTE BLODPUDDING DÅ. Lär er äta för fan. Slutligen skulle jag vilja säga att: Jag kanske skulle ta på mig mina SOCKAR och äta lite PLÄTTAR och sen mumsa lite OSTKROKAR. Mmm just det... va säger ni om det då stockholmare?

 

Just det ja!! Jag och Carro älsklingen har beställt våra ringar nu ikväll :D Så dom är på gång! Inte äckligt! Roger in och roger ut.


RSS 2.0